نامگذاری کوچه ها و معابر از ضرورت های مهم در محل سکونت افراد محسوب می شود زیرا این امر در مکان یابی و آدرس دادن سرعت می بخشد.
به گزارش خبرنگارما، یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین شاخصه های مبلمان شهری ، نام گذاری خیابان ها و معابر شهری است. زیرا مسیر یابی و ارائه نشانی اولین قدم در ارتباطات شهری و موضوعات پیرامون آن است که امروزه بعنوان بازوی توسعه شهری محسوب می شود.
وقتی برای کوچه یا خیابانی نامی انتخاب و برتابلو زده می شود در حقیقت آن کوچه دارای شناسنامه شده که استفاده از نام های مناسب و زیبا در کنار تابلوهای استاندارد می تواند نقش مهمی در نمای شهرنشینی داشته باشد در واقع این نامگذاری ها بخشی از هویت های اجتماعی زندگی ما را شکل می دهد.
باوجود این که 14 سال است انابد از بخش به شهر تبدیل شده اما هنوز کوچه هایی یافت می شوند که از نعمت نام گذاری و نصب تابلو بی بهره اند. در خصوص این مشکل با چند تن از شهروندان مصاحبه ای داشتم که به شرح زیر می باشد.
یکی از شهروندان انابدی در این باره می گوید: با وجود این که شهید سید علیرضا عصمتی - از فرماندهان ارشد دفاع مقدس بوده اند - زمانی در این محله زندگی می کرده است اما هنوز نامی برای کوچه ای که منزل این شهید بزرگوار در آن قرار دارد انتخاب و تابلویی نصب نشده است وما نیز هنگام آدرس دهی دچار مشکل می شویم.
حسین زارعی اضافه کرد: از شهردار می خواهیم تا نام کوچه ی مان را به اسم این شهید غیورهشت سال دفاع مقدس مزین کند تا هروقت نشانی منزل مان را می دهیم یاد و خاطره ی وی را زنده نگه داریم.
وی اظهارداشت: بعضی از کوچه ها، بن بست ها و خیابان های فرعی شهرمان هنوز دارای اسم مشخصی نیستند و همه، آن ها را نام کوچه و خیابان های اطراف محدوده می شناسند.
فروشنده ای در خیابان امام خمینی(ره) گفت: هر کوچه ومعابری باید طوری نام برای آن انتخاب شود که تعلق خاطری برای اهالی آن محله به وجود آورد و هویت مکان را نمایان سازد.
حسین ناظوری ادامه داد: به عنوان مثال وقتی فرد غریبه ای وارد شهر می شود باید با در نظر گرفتن اینکه کمترین شناختی از آن شهر دارد، بتواند از روی اسامی خیابان ها و معابر آن، به سرعت آدرس محل مورد نیاز خود را بیابد.
یک فروشنده لباس در همین خیابان ، ادامه سخنان هم شهری خود اضافه کرد: ما امروزه در قرن بیست و یکم به عنوان یک شهروند زندگی می کنیم جای تاسف دارد باگذشت 14سال از شهر شدن انابد هنوز معابر و کوچه های آن نامگذاری نشده است تا مامورین پست دچار سردرگمی نشوند.
مهران یوسف نژاد، دهیار دهستان درونه در این باره اظهار کرد: اگر نام گذاری معابر عمومی در شهر یا روستایی نباشد، مسائل و معضلاتی را برای ساکنان آن محله به وجود می آورند و در برخی موارد منجر به از دست دادن جان نیز می شود، مثل در خواست تاکسی تلفن، آمبولانس، پلیس، ارسال کالاپستی، ماشین آتش نشانی و... در زندگی شهروندی اختلال ایجاد می کند.
در ادامه نظر شهردار انابد را جویا شدم . وی اینطور بیان کرد: نامگذاری معابر شهری از جمله مسائلی است که باید با در نظر گرفتن جوانب مختلف اعم از ریشه تاریخی ، ملی، مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و... در نظر گرفته شود که انتخاب نام، متناسب با هر محله ای کار چندان ساده ای نیست.
ابوالفضل رضایی گفت: به منظور ارج نهادن به مقام والای شهدا و زنده نگه داشتن نام و یاد آ نها، باتوجه به درخواست خانواده های این عزیزان گرانقدر، اسامی برخی از خیابان های این منطقه نیز با نام شهدا مزین می شود که بزودی شاهد نصب تابلوها خواهیم بود.
وی در خصوص زمان اجرایی شدن طرح نامگذاری معابر افزود: پس از تعیین و تصویب اسامی، شهرداری آمادگی دارد تا طرح یکسان سازی و استاندارد سازی تابلوهای سطح شهر را در کوتاه ترین زمان ظرف یک ماه آینده اجرایی نماید.
این گزارش می افزاید: بر هیچکس پوشیده نیست که اجرای طرح و نامگذاری خیابان ها و کوچه ها می تواند نقش بسزایی در ایجاد نظم و هماهنگی و نیز افزایش سرعت در ارتباطات و از سوی دیگر باعث جلوگیری از سردرگمی مهمانان شهرمان باشد.
با وجود این مشکلات، باید دید که مسئولان مربوطه چه تدبیری برای این مشکل به ظاهر کوچک ولی بزرگ اندیشیده اند تا معضل برخی از کوچه های گمنام شهر انابد از بین برود.
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.