بحران آب را جدی بگیریم

بحران آب را جدی بگیریم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، حسین اسماعیلیان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: از رسانه‌ها درخواست داریم تا در آستانه ایام پیک مصرف آب که با روزهای ماه مبارک رمضان مصادف شده اطلاع‌رسانی کافی را به مردم داشته باشند تا شاهد کم‌آبی و بی‌آبی در این ایام نباشیم.
وی افزود: 74 درصد استان خشک بوده و متوسط بارش 220 میلیمتر که به نسبت سایر نقاط کشور خشک‌تر هستیم و میانگین عمده بارندگی‌ها زیر 230 میلیمتر بوده است.
وی تأکید کرد: آب شرب مهم‌ترین و اساسی‌ترین نیاز مردم بوده که در اولویت نخست کاری ما قرار دارد و در هر سال استحصال کمتر شده و 2 تا 2.5 درصد که معادل 4 لیتر است کاهش می‌یابد.
اسماعلیان تصریح کرد: در سال 1420 از 73 شهر خراسان رضوی 71 شهر استان با چالش آب مواجه می‌شوند که 56 شهر آن با چالشی جدی مواجه خواهند بود و باید تدبیری اساسی در تعیین تکلیف وضعیت آبی شهرها داشته باشیم.
وی تأکید کرد: بهره‌وری و استفاده درست از آب را باید از مرحله استهصال تا مراحل تحویل و مصرف داشته باشیم و متأسفانه 29 درصد آب غیر مصرف در مرحله استهصال داریم و حدود 40 درصد آن مصرف می‌شود که به دلیل خطای کنتور و یا انشعاب غیرمجاز شناسایی نمی‌شود و 60 درصد هم به هدر می‌رود که باید به عنوان متولیان آب این عدد را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به دلیل کمبود اعتبارات، نگاه‌های ساده و عدم اصلاح فرهنگ چاره‌ای جز بهره‌وری آب نداریم، آب از مرحله تحویل به مردم از دست ما خارج بوده و اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی جزء وظایف ماست و از رسانه‌ها در این زمینه درخواست کمک داریم تا بحث بحران آب در شرایط فعلی و زمان آینده به درستی معرفی شود.
اسماعیلیان گفت: اگر مصرفی درست و بهینه‌ای از این نعمت الهی داشته باشیم نه تنها مشکلی نخواهیم داشت، بلکه برای نسل‌های آینده هم آب تأمین می‌کنیم و سالانه 150 لیتر مکعب در هر شبانه‌روز آب مصرف می‌شود و خراسان رضوی به نسبت متوسط کشور پائین‌تر است.
وی افزود: خراسان رضوی 13.5 متر مکعب در ماه در کل کاربری‌ها مصرف آب دارد اما در سطح کشور این آمار بیشتر از 15 متر مکعب است و همین عدد در سقف قرار دارد و سال گذشته 18 شهر بحرانی در خراسان رضوی داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه اگر آب درست مصرف شود شاهد کاهش 50 درصدی در این حوزه خواهیم بود و تأمین مناسبی برای آیندگان داریم، خاطرنشان کرد:  سیاست ما به هیچ وجه ایجاد مشکل برای مردم و جیره‌بندی آب نیست.
اسماعیلیان تصریح کرد: کیفیت آب در حال کاهش بوده و متأسفانه هدایت الکتریکی آب دارد به مرز 800 و به مرز استانداردها می‌رسد و مسائل کیفیتی بر مسائل کمیتی باید اولاتر باشند.
وی تأکید کرد: رویکرد جداسازی آب شرب از آب بهداشت، از برنامه‌های کاری ماست و شهر بجستان به عنوان نخستین شهری بود که به مرحله اجرایی رسید و در شهر دوم هم به زودی اجرا می‌شود.
وی تأکید کرد: تمام تلاش ما این است که در ماه مبارک رمضان ناچار به جیره‌بندی نشویم و بدون کمک مردم این مهم امکان پذیر نیست و اگر به طور متوسط 20 درصد صرفه‌‍‌‌جویی کنیم، مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بخش آب شرب حدود 155 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی برداشت می‌شود و 90 درصد مصرف آب در حوزه کشاورزی، 7 درصد در حوزه شرب و 3 درصد در حوزه خدمات است.
۱ ۰ ۱ دیدگاه

دیدگاه همشهریان(۱)

سلام
اینکه بحران اب جدی است و ... واقعا درست است و مسئولین و مردم این رو از سالها قبل  می دانند.
اما اینکه اخیرا به این مقوله زیاد پرداخته میشه دلایل سیاسی دارد و اون هم آماده کردن ذهن مردم برای افزایش قیمت آب است.  البته با شیم ملایم 80 یا 90 درصدی!!!!!
حالا ما گفتیم شما تا دو سه ماهه دیگه خواهید دید.

پاسخ:

۳۰ خرداد ۹۴، ۱۰:۲۹
با سلام خدمت شما همشهری عزیز
شاید حرف شما درست باشد اما این دلیلی بر اصراف آب از سمت ما نمی باشد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

این رسانه به صورت رسمی از سال 1392 با نام آرمان انابد کار خود را آغاز کرد و اکنون می کوشد ادامه کارش را به صورت اخبار مثبت و امید بخش ومعرفی منطقه

آخرین مطلب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات