اگر قانون است برای همه یکسان است.
در چند سال اخیر شاهد زندان رفتن و دادگاهی شدن تعدادی از اشخاص و مقامات مهم کشور بودیم ، اکنون نگاهی مختصر بر آخرین وضعیت متهمان می اندازیم :
مهدی خزعلی : مهدی خزعلی، فرزند آیت الله خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری، در سالهای اخیر بارها به دلیل فعالیت های سیاسی به اوین رفته است. ملاقات با زندانی از جایی انجام میشد که پلههای فراوانی داشت.
پدر یکی از زندانیان که از آشنایان بود به دلیل پلههای فراوان بارها قید ملاقات با فرزندش را زد اما مادر آقای خزعلی به دلیل مشکلی مشابه توانست با ماشین به داخل زندان برود و فرزندش را ملاقات کند؛ خود آیت الله هم برای ملاقات او همینطور به داخل زندان رفت. حالا در مواردی برای ملاقات کسانی که مشکل مشابه دارند امکان متفاوت فراهم میشود.
علی اکبر جوانفکر: مشاور رسانهای آقای احمدینژاد در جایگاه ریاست دولت بود که همزمان با یکی از سفرهای خارجی او در سال آخر دولتش، بازداشت و برای اجرای حکم به زندان اوین رفت. آقای احمدینژاد که تا آن زمان هیچ وقت نگران وضعیت زندانها نبود یا از او موضعگیری در این باره نشنیده بودیم، یکهو دلواپس شد که در زندانها چه میگذرد و درخواست کرد که از زندان اوین بازدید کند. او و جریان نزدیک او در آن مقطع بارها دربارهی وضعیت زندانها پیگیری میکردند. هر چند بازدید او محقق نشد اما این موضوع «بازدید رییس جمهور از زندان» به بحث گذاشته شد و شاید روزی محقق شود.
محمدرضا رحیمی: تا همین دو سال پیش معاون اول احمدینژاد در ریاست جمهوری بود اما چند ماهی است که در زندان اوین در حال سپری کردن محکومیت است. او در این مدت چند بار به مرخصیهای قابل توجه آمده، یک بار به دلیل وضعیت بیماری همسرش و یک بار پس از درگذشت همسرش.
مرخصی اول پس از 10 روز از بازداشت او بود؛ اتفاقی که برای همهی زندانیان اتفاق نمیافتد.
مهدی هاشمی: فرزند آیت الله هاشمی نزدیک به یک ماه است که برای اجرای محکومیت به اوین رفته است. او قبل از ورود به اوین در بیانیهای، حکم را ناعادلانه خواند و علی مطهری نمایندهی مردم در مجلس، این نظر او را حق طبیعی یک محکوم خواند. در روزهای اخیر خبر به همراه داشتن مقادیری سکه و موبایل در داخل زندان هم با استدلالهای حقوقی وکلای او مواجه شده است. شاید تا دیروز کسی نمیدانست که به همراه داشتن موبایل طبق قانون هم حق یک زندانی میتواند باشد، حتی دسترسی به اینترنت و دیگر وسایل ارتباطی، اگر قانون است برای همه یکسان است.
سعید مرتضوی : که زمانی دادستان تهران بود هر روز به دادگاه میرود و مجبور شده که به رسانههایی که خود روزگاری بسیاری از آنها را بسته بود، پاسخ بدهد و در دادگاه سین جیم شود.
محمود احمدینژاد : حالا دو معاونش را در اوین میبیند و خودش هم پروندهی قطوری دارد و در انتظار دادگاه است.
به همین نسبت، این احساس در خود کسانی که امروز مسوولیتی دارند یا منسوب به شخصیتها یا مسوولین هستند ایجاد شده که شاید روزی نوبت رسیدگی به کارنامهی اعمال آنها فرابرسد. این احساس، نوعی بازدارندگی از خطا میتواند ایجاد کند و تا همینجا هم میتوان بازتاب آن را دید، واین نشان دهنده ی اجرای صحیح قانون است.
فارغ از این اتفاق، نوع واکنشهای نزدیکانشان بسیار مهم است. نوع واکنش آیت الله هاشمی به اجرای حکم زندان برای فائزه و مهدی بسیار قابل تامل و البته قابل تحسین است. شاید تا پیش از این بسیاری میگفتند که مگرآقای هاشمی میگذارد که دختر و پسرش را زندانی کنند؟ اما همه دیدند که به راحتی پذیرفت و قهر نکرد یا کنار نکشید. البته این که رایزنیهایی کردهاند، شاید کرده باشند و این غیرطبیعی نیست ولی اصل پذیرش و آرامشی است که به چشم آمده است. امروز دیگر کسی نمیگوید که فلان کس از رسیدگی مصون است و هیچ گاه پایش به دادگاه باز نخواهد شد. حتی... .
دیدگاه همشهریان(۱)
ناشناس
۲۱ شهریور ۹۴ ، ۱۵:۰۰