نخبگان معمولاً بعـنوان پیشــــقراولان مــردم در جریان فــرایند انتــخابــات نقشهای مختلفی را ایفا میکنند که بصورت اجمالی به چند نمونه از آن میپردازیم.
1- اولین دسته از نخبگان واقعا دغدغه ملی و محلی داشته و با هدف نقش آفرینی برای انتخاب بهترین گزینه که واجد توانمندیهای لازم برای قانونگذاری باشند تلاش میکنند. آنچه برای این عده مهم است ، حل معضلات اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی کشور ، استان و به تبع آن شهرستان است . رفع خلاء های قانونی و انتقال صحیح و سریع خواسته های مردم به مدیران ارشد نظام نیز از مواردی است که این گروه ، از نمایندگان ملت انتظار دارند .این گروه معتقدند که منافع اقدام صحیح یک نماینده ، غیر مستقیم آنها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد ، بنابراین بدنبال گزینه ای میگردند که درایت ، صداقت ، مدیریت ، صراحت و شجاعت را یکجا داشته و علاوه بر شناخت دقیق مطالبات مردم ، منافع عموم را بر منافع باندی و جناحی خویش ارجح بداند .
2- گروه دوم متشکل از تاجر مسلکانی است که در پی منافع شخصی زود گذر هستند . برای این عده ، وعده تصدی یک پست ، اخذ یک مجوز ، رانت ، وامهای کم بهره ، استخدام نزدیکان و …. مهم است . این تاجران با هدف مدیون سازی کاندیداها در این مسیر سرمایه گذاری نیز میکنند بگونه ای که شنیده میشود در مواردی میلیونها تومان در این راستا هزینه کرده و آنرا نوعی سرمایه گزاری برای آینده میدانند .
رفتارهای این گروه مشابه مداخلات کمپانیهای غربی در انتخابات است که در نهایت باعث تضییع حقوق مردم میشود چراکه یقینا به ناحق صاحب منصب شده ، یا از منافع اقتصادی و اجتماعی بهره مند میشوند که حق آنان نبوده است . چنین رفتارهایی زیبنده ایران اسلامی نبوده و بنظر میرسد آحاد مردم ، بخصوص اصحاب رسانه و مسئولان اجرایی و نظارت باید در جهت شناسایی ، معرفی و برخورد با اینگونه مداخلات غیر قانونی اقدام کنند .
3- گروه دیگری نیز با رفتارهای منافقانه ، باز هم در پی تامین خواسته های خویش بوده و البته آنچه برایشان کوچکترین اهمیتی ندارد ، منافع مردم است . در همین ایام گزارشها و شایعات تایید نشده ای در دست است که نشان میدهد چند نفر از نخبگان اقتصادی شهرستان قصد دارند همزمان از چند کاندیدای مجلس حمایت مالی کنند !
گروهی از اینها نیز نوع دیگری از رفتارهای منافقانه را عملیاتی میکنند . بطور مثال شنیده شده است که فرد یا افرادی که خود را نخبه اجتماعی میدانند ، فعالانه در ستاد انتخاباتی احدی از کاندیداها حضور داشته ولی در هنگام اخذ آرا به کاندیدای رقیب رای داده و حتی از رای خویش عکس تهیه کرده و برای مطالبه مسند یا رانتی از آن استفاده کرده است ! هرچند شمار این عده نیز از عدد انگشتان یک دست فراتر نمیرود ولی وجود همین تعداد معدود که باید از آنان به عنوان بیماران سیاسی – اجتماعی یاد کرد ، در جامعه اسلامی مضر است .
4 – آخرین گروه نیز کسانی هستند که حب و بغضهای شخصی و جناحی شان را بر منافع عموم ترجیح میدهند . شنیده شد که فردی اظهار میکرد فقط بخاطر تضاد سلیقه ای با یکی از افرادی که از او به عنوان کاندیدای احتمالی نام برده میشود ، نهایت تلاش را برای شکست او در انتخابات بکار خواهد گرفت !
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.